Peugeot 208

Peugeot Ekran Güncelleme [2024] Resimli Anlatım

Herkese merhaba! Bu yazımızda Peugeot ekran güncelleme nasıl yapılır konusunu anlatacağım.

Güncel Peugeot modellerinde periyodik olarak RCC yazılım güncellemesi yapmak gerekiyor. Bu işlemi kolayca kendiniz yapabilirsiniz ya da yetkili serviste yaptırabilirsiniz. Bu yazımızda kolayca nasıl yapabileceğinizi anlatacağım.

Peugeot araçların güncel versiyonlarında multimedya ekranınızı güncellemediyseniz donma sorunu yaşayabilirsiniz. Eğer Peugeot multimedya ekranı donma sorunu yaşıyorsanız yazılım güncellemesi yapmalısınız.

Aşağıda güncelleme yapabileceğiniz model listesini paylaşıyorum.

Peugeot 208, Peugeot 308, Peugeot 408, Peugeot 508, Peugeot 2008, Peugeot 3008, Peugeot 5008, Peugeot Rifter.

Peugeot Ekran Güncellemesi Nasıl Yapılır? Peugeot Multimedya RCC Güncelleme

İlk olarak App Store ya da Play Store‘dan My Peugeot Uygulamasını indirin.

Uygulamayı indirdikten sonra araç bilgilerinizi girerek kayıt olun. Kayıt olduktan sonra menüden Araç kısmına gelin.

Aracın dokunmatik ekran güncellemesi sayfası açılacaktır. İndirme bağlantısını eposta ile göndere tıklayıp bağlantıyı mail olarak göndermesini sağlayın.

Peugeot Update Programını Bilgisayara İndirme İşlemi

Gelen e-postadaki linke tıklayarak bilgisayarınıza programı indirin.

Eğer mail size ulaşmadıysa linklere buradan ulaşabilirsiniz. Linkler Peugeot tarafından güncellenebileceğinden her zaman maildeki güncel linke tıkladığınıza emin olun.

Peugeot Ekran Güncelleme Programını İndirme

2024 Güncel Peugeot Ekran Güncelleme Programı indirme linki:

Windows İçin Güncel RCC Multimedya Ekranı Güncelleme Linki

MAC için Güncel RCC Multimedya Ekran Güncelleme Linki

Daha önceden paylaşılan linkleri aşağıda paylaşıyorum. Tüm linkler Peugeot Update programı indirme linkidir.

Windows için Peugeot RCC Multimedya Ekranı Güncelleme Linki

MAC için Peugeot RCC Multimedya Ekranı Güncelleme Linki

NOT: Eğer link çalışmıyorsa yüksek ihtimalle Peugeot sunucularında sorun vardır. Bir süre beklemenizi ve tekrar denemenizi tavsiye ederim.

Aşağıda diğer PSA grubu araçların güncelleme linklerini paylaşıyorum:

Citroën Update:

For Windows: https://citroen-update.cppv2.awsmpsa.com/Citroen_Update_Setup_0.1.24.exe

For MAC: https://citroen-update.cppv2.awsmpsa.com/Citroen_Update.dmg

OPEL Update

For Windows: https://my.opel.nl/downloads/map/installer/opel/windows/opel_update.exe

For MAC: https://my.opel.nl/downloads/map/installer/opel/mac/opel_update.dmg

DS Update

For Windows: https://map-update.dspp.awsmpsa.com/installer.exe

For MAC: https://map-update.dspp.awsmpsa.com/installer.dmg

Peugeot Update uygulaması indikten sonra bilgisayarınıza yükleyin.

Bu adımdan sonra size aşağıdaki gibi 4 adımda güncellemeyi nasıl yapacağınızı gösteriyor. Uygulamada henüz Türkçe dil desteği gelmediği için aşağıdaki adımları takip edin.

Peugeot Ekran Güncelleme Kurulum İşlemleri

STEP 1
Enter your VIN and confirm your vehicle

Aracınızın şasi numarasını gireceksiniz.

STEP 2
Select and download your updates

Güncelleme dosyasını indireceksiniz.

STEP 3
Insert flash drive and format it

Bilgisayarınıza boş USB(min 16GB) takacaksınız.

STEP 4
Upload the file to the flash drive

Güncellemenin USB belleğe yüklenmesini sağlayacaksınız.

Aracınızın şasi numarasını girdikten sonra aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Hangi güncelleme mevcutsa Download’a tıklayıp indirin.

peugeot ekran güncelleme 2024

İndirme yaklaşık 7 GB arasında oluyor. İndirilecek dosyanın büyüklüğü güncellemeye ve modele bağlı olarak değişiklik gösterebilir. İndirme tamamlandıktan sonra USB belleğiniz hazır olsun, bilgisayara takın. Görseldeki adımları takip ettiğinizde 3-5 dakika içerisinde USB belleğiniz kuruluma hazır hale geliyor.

İndirme tamamlandığında aşağıdaki gibi tamamlandı bilgisini göreceksiniz.

Sonraki adımda min 16 gb’lık USB’yi bilgisayarınıza takmanızı istiyor. USB’niz boş değilse tüm dosyalar silinecektir.

OK’a tıklayıp taktığınız USB’yi seçin ve Yes, I understand kutucuğunu işaretleyin. USB’de dosyalarınız varsa tamamen silinecektir uyarısı bu.

Devam’a tıkladığınızda çıkan ekrandan OK’a basın ve işlemler bitene kadar USB’yi bilgisayarınızdan kesinlikle çıkarmayın.

Ortalama 3-5 dakika içerisinde USB hazırlama işlemi tamamlanacaktır.

Kopyalama işlemi bittiğinde başarıyla tamamlandığına dair uyarı çıkacaktır. Aşağıdaki ekrana geldiyseniz artık yüklemeye hazırsınız demektir.

Güncelleme tamamlandıktan sonra aracınıza giderek güncelleme işlemine başlayabilirsiniz.

Peugeot’un güncelleme için aşağıdaki talimatlarına azami dikkat göstermenizi tavsiye ederim:

Peugeot Ekran Güncelleme Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güncellemeler yüklenirken motorun çalışır vaziyette olması gerekir.
Güncellemeler yüklenirken aracı kullanmamanız önerilir. Aracınızı kapalı bir mekan (ör. garaj) yerine açık havada bir yere park edin. Park yardımı/asistanı devre dışı kalacaktır.
Aracın hareket halinde değilken standby moduna girmesini önlemek için “Stop & Start” (durdurma ve başlatma) işlevini devre dışı bırakın.
Güncelleme işlemi bitmeden önce belleği aracın USB portundan kesinlikle çıkarmayın.
Güncelleme süresince GPS işlevi kullanılamaz.
Güncelleme işlemi bitmeden motorunuzu kapatmayın.

Güncelleme işlemi öncesinde hava sıcaksa klimayı açabilirsiniz. Güncelleme boyunca klima açık kalır ancak ayar yapamazsınız. Konsolda sadece buğu giderme işlemi yapılabilir, diğer butonlar çalışmaz.

Koltuk ısıtmayı güncelleme öncesinde açmayın, açıksa kapatın.

Peugeot Ekran Güncelleme Araç Kurulum İşlemleri

Aracınızı çalıştırın, USB belleği takın. Açılan pencereye onay verin ve güncelleme başlayacaktır.

Peugeot ekran güncellemesi yaklaşık 30 dakika kadar sürmektedir. Araç güncellemesini yaparken %20’de, %50de, %95’te ya da farklı farklı yüzdelerde donabilmektedir, sadece beklemeniz yeterli olacaktır.

Artık Peugeot ekran güncellemesinin son aşamalarına geliyoruz. Bu aşamaya kadar geldiyseniz multimedya ekran güncellemeniz yüksek ihtimalle tamamlanacaktır.

Peugeot ekran güncellemeniz başarılı olduğunda aşağıdaki ekranı göreceksiniz.

Peugeot ekran güncellemenizi tamamladınız. Bu ekrandan sonra multimedya ekranı kendisini yeniden başlatacak ve kullanıma hazır hale getirecektir.

Peugeot Ekran Güncelleme Hataları

Güncelleme sürerken bazı hata mesajları alabilirsiniz. Peugeot’un hata mesajlarına önerilerini aşağıda paylaşıyorum.

1 Numaralı hata mesajını alıyorsanız: Sistem, USB bellekte ses dosyası bulunmaması gerektiğini belirtmektedir. RCC yazılım sistemi güncellenmesini tekrar başlatın.

2 numaralı hata mesajını alıyorsanız: Sistem, takılan USB belleğinin doğru şekilde formatlanmadığını belirtmektedir (ör: “license” dosyasının adı veya USB belleğe ait dosya yapısının hatalı olması). Peugeot Update uygulamasından tüm işlemleri tekrar başlatın, eğer olmuyorsa farklı bir USB ile deneyin.

3 Numaralı Hata Mesajını alıyorsanız: Motoru kapatın, Her şeyin kapanmasını bekleyin, Motoru çalıştırın.

4 Numaralı hata mesajını alıyorsanız: Peugeot ekran güncellemesinde güncelleme başarısız oldu (update failed hatası) almışsınız demektir Peugeot’un tavsiyesi servise götürmeniz gerektiği yönündedir. İşlemleri gerçekleştirmek için Peugeot bayinize gidin: USB belleği çıkarın, Motoru kapatın, Servis aküsünü çıkarın, 5 dakika bekleyin, Aküyü tekrar bağlayın, Motoru çalıştırın, Süreci yeniden başlatın.

Eğer daha önceki bir Peugeot modelini kullanıyorsanız buradan Peugeot Multimedya güncelleme sayfasına gidebilir ve ekranınızı güncelleyebilirsiniz.

Daha fazla Peugeot incelemesi için bizi Instagram’dan takip etmeyi unutmayın!

Ömer

Merhaba, ben Ömer. Araba tutkunlarından biriyim ve bu tutkumu blog yazarak paylaşıyorum. peugeotrehberi.com macerama kullandığım Peugeot model araçları araştırırken başladım.Küçük yaşlardan itibaren arabalara büyük bir ilgi duydum. Bu ilgi, zamanla bir tutkuya dönüştü. Her araba benim için, kendi hikayesine sahip, teknoloji ve tasarım harikası bir sanat eseri gibi. Blogumda, bu sanat eserlerinin her bir detayını, mühendis gözüyle inceliyor ve deneyimlerimi sizlerle paylaşıyorum.Arabalar hakkında her şeyi öğrenmek ve bu bilgileri paylaşmak benim için sadece bir hobi değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı. Blogumda, yeni modeller, teknik özellikler, sürüş deneyimleri ve otomotiv dünyasındaki en son gelişmeler hakkında yazılar bulabilirsiniz. Her yazımda, Peugeot modellerine ayrıntılı olarak bakıyoruz ve trendleri takip etmeye çalışıyoruz.Siz de benim gibi otomobillere tutkuluysanız, yazılarımı takip edin ve bu heyecan verici yolculukta bana katılın!

Yorumları Gör

  • Merhaba Ömer,
    Peugeot Ekran Güncellemesi Nasıl Yapılır? adlı makaleni okudum. Vermiş olduğun Windows linki bende çalışmıyor, windows update aracını indiremiyorum.
    Aslında bende bilgisayarımda kurulu vardı. Onu çalıştırdığımda update dosyası bulundu diyor. Seçip download başlattığımda dosya inmiyor bir süre sonra şu mesaj geliyor. (An error occurred while retrieving update data.
    Please check your connection settings.)
    İnternetimde kesinlikle sorun yok, farklı internet bağlantılarında da denediğimde aynı hata mesajı alıyorum. Siz kontol edip bilgilendirebilir misiniz?
    Teşekkürler

    • Merhaba, sorun sizle ilgili değil. Peugeot güncelleme servislerini sağlayan siteye şu an erişim sağlanamıyor. Sitedeki indirme linki o yüzden çalışmıyor. Geçen hafta(Ocak 2024 ilk haftası) yeni bir güncelleme geldi bakım çalışması yapıyor olabilirler. Sizin bilgisayarınızda kurulu olan program da güncellemeyi aynı sunucudan, yani erişilemeyen sunucudan çekmeye çalıştığı için hata alıyorsunuz. Genelde birkaç güne düzelmiş oluyor. Siz önümüzdeki günlerde tekrar deneyin. Blogdaki indirme linki çalıştığında sizin güncelleme hatası da kaybolacaktır.

  • Merhaba,

    Aracım 2022 model 2008 allure navigasyon mevcut değil. Bu güncelleme herhangi bir yenilik içeriyor mu? Güncellemenin ne gibi faydası olacaktır.

    • Merhaba, güncellemelerle ilgili Peugeot çok fazla bilgi paylaşmıyor. Yaptığım araştırmalar sonucu gelen güncellemelerde başlıca şunlar güncellenmiş/çözülmüş: ekran donma problemleri, bazı kullanıcılarda siyah ekran problemi, çeviri güncellemeleri, Apple car play kullanırken oluşan hataların düzeltmeleri, çalınan müziğin görüntülenememesi vs. Ekranda donma yada başka sorunlar yaşıyorsanız o sorunları çözebiliyor güncellemeler.

    • Merhaba, güncelleme boyutu gelen güncellemeye ve araca göre değişiklik gösterebilmektedir. Sizde 4 çıkıyorsa onu indirmelisiniz.

  • Merhaba, bilgilendirmeniz için teşekkürler. Ancak bende şöyle bir sorun var güncelleme dosyasını flash belleğe yükleme tarafına geçtiğimde "KEY FORMATTING ERROR" hatası veriyor. 64 GB flash bellek. Ama güncelleme dosyasını flash belleğe aktaramıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

    • Merhaba,

      64GB bellekler FAT32 olarak formatlanamadığı için bu hatayı alıyorsunuz muhtemelen. FAT32'nin desteklediği maksimum format boyutu 32GB'dır. Bu sebeple 16 yada 32GB bir bellekle deneyebilirsiniz. 16GB tavsiye ederim. Programı açarken yönetici olarak çalıştır ile açmayı unutmayın.

  • Merhaba guncelleme sorunsuz tamamlandi sonrasinda peugeot amblemi geldi ekrana sonra siyah ekran geldi ve bu sekilde kaldi ne olmus olabilir ne yapmam Gerekir

    • Merhaba, aracınızı motor kapalı halde aküsünü çıkarın, 5-10 dakika bekleyin. Aküyü tekrar takın. USB'yi takarak güncellemeyi tekrar yapın. Tekrar aynı hatayı alırsanız, ilgili güncellemeyi tekrar indirin USB'nize. Sonra akü çıkar-tak işlemini tekrar yapıp deneyin. Eğer hala aynı hatayı alıyorsanız bir Peugeot bayisine gitmenizi öneririm.

  • Merhabalar, 2020 model 2008 aracım var. Android auto çalışmıyordu. Şubat ayında güncelleme yaptım sonrasında telefonumu takınca direk çalıştı. Fakat şimdi yine çalışmıyor. Telefonumu başka araçta denedim çalışıyor. Kendi aracımda ıphone, car play direk açıyor ama android auto açmıyor. Neden olabilir

    • Merhaba, bu konuda en çok işe yarayan çözüm telefondaki android auto çerezlerini/dosyalarını silmek. Modelinize göre Settings > Apps > Android Auto > Storage adımlarını takip ederek o kısmı temizleyin. Telefonunuzu yeniden başlatın. Ve tekrar bağlanın. Bu işinizi çözmezse Settings > Apps > Android Auto kısmından üç noktaya tıklayarak Uninstall Updates yapın. Telefonunuzu yeniden başlatın ve tekrar deneyin.

      Yukarıdaki çözüm olmuyorsa Peugeot yetkili servisleri kullandığınız kabloyu değiştirmeyi öneriyor. Eğer orijinal kablo kullanmıyorsanız, data aktarım özelliğine sahip orijinal kablo almanızı ve onunla denemenizi öneriyorlar. Kimi Peugeot servisi de gelen güncellemelerle ilgili telefon modeline destek gelmedi/kalktı diyor. Eğer telefonunuz güncel bir modelse kablo değiştirmeyi denemenizi öneririm.

      Ek olarak aracı fabrika ayarlarına alabilirsiniz. Fabrika ayarlarına almak tüm kişiselleştirmelerinizi sıfırlayacaktır, onu göz önünde bulundurarak fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz aracı.

Güncel Postlar

Peugeot 308 İç Mekan İncelemesi: Koltuklar

Yenilenen Peugeot 308 iç mekanı çoğu sürücü tarafından oldukça beğeniliyor. 308 bu yeni kasasında konforu…

59 dakika önce

Peugeot 208 İç Mekan İncelemesi: Koltuklar

Peugeot 208 iç mekan tasarımı, aracınızın her yönüyle sizin ve yolcularınızın konforunu önceleyen detaylarla doludur.…

4 gün önce

Peugeot 5008 Kapı, Alarm ve Elektrikli Cam Özellikleri

Peugeot 5008 kapı, alarm ve elektrikli cam incelemesiyle beraberiz. Peugeot 5008, sofistike tasarımı ve yenilikçi…

1 hafta önce

Peugeot 3008 Kapı, Alarm ve Elektrikli Cam Özellikleri

Peugeot 3008 kapı ve elektrikli cam incelemesiyle beraberiz. Peugeot 3008, çağdaş tasarımı ve teknolojik donanımlarıyla…

2 hafta önce

Peugeot 2008 Kapı, Alarm ve Elektrikli Cam Özellikleri

Peugeot 2008 kapı ve alarm özelliklerini incelediğimiz yazımıza hoşgeldiğiniz. Peugeot 2008, modern ve pratik özellikleriyle…

2 hafta önce

Peugeot 508 Kapı, Alarm ve Elektrikli Cam Özellikleri

Peugeot 508 kapı ve elektrikli cam incelemesiyle beraberiz. Peugeot 508, zarif tasarımı, yenilikçi özellikleri ve…

3 hafta önce